Рома победи Лудогорец с 3:1 и се класира за 1/16-финалите в Лига Европа. С успеха римляните събраха 10 точки и изместиха "орлите" от второто място в група "С". Лудогорец завърши на трета позиция със 7 точки и продължава участието си в Лигата на конференциите напролет.

Лудогорец поведе с гол на Рик Джонатан в 42-ата минута, но Рома доминираше след почивката и обърна развоя с две попадения на капитана Лоренцо Пелегрини от дузпи и едно на Николо Дзаниоло, който влезе на почивката и освен гола, изработи и двата наказателни удара.

Съдията отмени гол на разградчани за 2:2 и вдигна червен картон на Оливие Вердон в края на мача за опасна игра.

В 21-ата минута Каули и Тиаго комбинираха и създадоха ситуация за Бърнард Текпетей, който стреля мощно, но извън очертанията.

В 38-ата минута отново Текпетей проби и стреля по тревата, но не намери рамката на вратата. 3 минути по-късно Каули завърши поредна контраатака с удар от границата на наказателното поле, но топката срещна гредата и излезе в аут.

Силната игра на Лудогорец завърши с попадение, което реализира Рик Джонатан в 42-а минута. Бразилецът пое кълбото в своята половина, пробяга половината терен и с мощен изтрел от дъгата на наказателното поле разпечата вратата на Руи Патрисио.

Жозе Моуриньо реагира и направи 3 промени на почивката, с които тотално преобрази играта на Рома. Португалецът извади Белоти, Камара и Карсдорп и пусна Волпато, Дзаниоло и Кристанте.

След подновяването на играта Рома тръгна в атака и още в началните секунди на втората част Дзаниоло и Ел Шаарауи пропуснаха чисти положения.

Натискът на римляните даде резултат в 56-ата минута, когато Дзаниоло бе повален в наказателното поле от Сисиньо и арбитърът отсъди дузпа, която Лоренцо Пелегрини превърна в гол за 1:1.

10 минути по-късно ситуацията се повтори: Дзаниоло бе изведен на стрелкова позиция и Вердон го фаулира, а съдията не се поколеба да отсъди втора дузпа за Рома. Зад топката отново застана Пелегрини, като отново прати Серджио Падт в противоположния ъгъл - 2:1.

Второто попадение за Рома намали устрема на домакините и това позволи на Лудогорец да се изнесе напред. В 73-а минута Тисера стреля опасно, но стражът спаси. Две минути по-късно Лудогорец вкара гол, който бе дело на Нонато. Попадението бе отменено след преглеждане с ВАР заради нарушение на Рик срещу Ибаньес в началото на атаката.

5 минути преди края на редовното време героят на мача Дзаниоло вкара за крайното 3:1.

В края Лудогорец остана с 10 души след червен картон на Оливие Вердон за опасна игра срещу Залевски.