Манчестър Юнайтед победи като гост с 1:0 Реал Сосиедад в последен двубой от група "Е" на Лига Европа. Попадение на Алехандро Гарначо в 17-ата минута след асистенция на Кристиано Роналдо осигури трите точки за "червените дяволи" в страната на баските.

Юнайтед се нуждаеше от успех с поне два гола разлика, за да оглави класирането в групата. Сега Сосиедад продължава напред в турнира като водач, докато англичаните са втори в крайното класиране и ще се изправят срещу отбор, отпаднал от групите на Шампионска лига.

Давид де Хеа направи страхотно двойно спасяване след опасни изстрели на Андони Горосабел и Пабло Марин в края на първата част.

16 минути преди края на редовното време Де Хеа отново се намеси решително след опит за изравняване на резервата Андер Гевара.

Сосиедад и Юнайтед имат актив от по 15 точки, но испанците са с по-добра голова разлика. Главен съдия на двубоя бе българинът Георги Кабаков. Негови помощници бяха Мартин Маргаритов и Диян Вълков, а Ивайло Стоянов бе четвърти съдия.

В другата среща от групата Шериф Тираспол победи вкъщи Омония Никозия 1:0 и зае третата позиция в крайното класиране.

В група "F" Фейенорд се наложи с 1:0 у дома срещу Лацио, докато Мидтиланд победи Щурм Грац с 2:0. Всичките съперници имат по 8 точки, но напред продължават нидерландците и датчаните.

Резервата Сантяго Хименес се разписа в 64-ата минута на двубоя в Ротердам.

Андерс Дайър реализира в 15-ата и 72-ата минута на срещата на Мидтиланд с Щурм.

В група "G" Нант спечели с 2:0 като гост срещу Олимпиакос и също ще играе в баражите в Лига Европа. Водачът Фрайбург завърши 1:1 при гостуването на Карабах.

В група "H" Монако се наложи с 4:1 пред собствена публика срещу Цървена звезда, а Трабзонспор победи с 1:0 Ференцварош. Монако и Ференцварош продължават напред в Лига Европа, а в Лигата на конференциите ще играе Трабзонспор.