Груповата фаза в Лигата на конференциите приключва тази вечер. Общо 32 тима ще изиграят 16 двубоя, които ще решат кои състави ще продължат участието си в Европа и напролет.

Участието си за момента си осигуриха Фиорентина, Уест Хем, Истанбул Башакшехир, Виляреал, Азе Алкмаар, Днипро, Юргорден и Сиваспор.

В група "В", в която е Уест Хем второто място в пряк двубой ще си оспорват Силкеборг и Андерлехт. Датчаните имат с точка повече.

В група "F" Юргорден завършва първи ще има обаче сблъсък за второто място между Гент и Молде. Белгийците изостават с 2 точки, но ще са домакини на решаващия мач.

В група "G" води Сивасспор с 10 точки, пред ЧФР Клуж и Славия (Прага) с по 7. Турците гостуват на Славия и се нуждаят поне от точка, за да са сигурни за първото място. Чехите могат да се класират само при победа. В другата среща ЧФР Клуж ще е домакин на косовския Балкани и ако спечели, ще се класира напред.

Интересно е в последната група "Н". Tам Слован (Братислава) и Базел имат по 8 точки, Пюник е с 6, а Жалгирис има 5. Литовците могат да се преборят за второто място само ако победят Слован у дома и в същото време Пюник и Базел завършат наравно. Слован ще е доволен и на равенство. Базел ще е сигурен за следващия кръг, ако избегне загубата в Армения.