Днес ще се изиграят последните осем срещи от груповата фаза на Шампионска лига. След тях ще станат ясни всички участници на осминафиналите, както и кои отбори ще продължат в елиминациите на втория по сила европейски клубен футболен турнир - Лига Европа.

Ранните двубои са от група "Еф“. Реал Мадрид посреща аутсайдера Селтик на "Сантяго Бернабео“, с цел да запише нов успех, с който да си гарантира първото място. Другата среща е с по-голям заряд, защото ще определи кой ще продължи в Шампионска лига и кой в Лига Европа. Украинският Шахтьор приема РБ Лайпциг. Германският тим има предимство от три точки и им трябва само равенство или загуба с по-малко от три гола разлика, за да стигнат втората позиция.

В група "Е" е ясно, че Челси продължава напред. "Сините" от Лондон приемат Динамо (Загреб) и при победа ще финишират на първото място. Динамо няма шансове за осминафиналите в Шампионска лига, но все още може да се пребори за третата позиция. За целта обаче хърватите трябва да спечелят на "Стамфорд Бридж" и да разчитат Ред Бул Залцбург да загуби от Милан. "Росонерите" ще са втори в групата при победа или равенство у дома срещу австрийците. За Залцбург единственият вариант да продължат е ако вземат трите точки. Евентуално равенство би означавало трето място и участие в Лига Европа.

Група "G" е тази, в която всичко е ясно. Отборите са подредени през три точки и никой от тях не може да промени позицията си. В протоколни срещи Манчестър Сити е домакин на Севиля, а ФК Копенхаген излиза на "Паркен" срещу Борусия (Дортмунд). Гостите от Германия са спокойни за второто си място и вероятно ще заложат на част от резервите.

В група "Н" Ювентус ще се бори за третата позиция и участие в Лига Европа. Задачата не е лесна, защото в Торино пристига Пари Сен Жермен, който спори с Бенфика за първото място в крайното класиране. Португалският гранд е в ролята на догонващ спрямо ПСЖ. Двата тима са с равни точки и два пъти завършиха 1:1 помежду си, но Бенфика е с по-лоша голова разлика. Това означава, че за да спечелят групата, "орлите" трябва да постигнат по-добър резултат при гостуването си на Макаби (Хайфа), отколкото ПСЖ срещу Ювентус.