Отборът на Бруклин Нетс остана без наставник след шестата си загуба в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

Треньорът на тима Стив Неш беше освободен веднага след домакинската загуба на Нетс срещу Чикаго Булс с 99:108 точки, в двубой, игран тази нощ.

От старта на първенството Бруклин Нетс имат едва 2 победи срещу 6 поражения, с което заемат 13-о място в източната конференция. 

Лидерът на тима Кевин Дюрант остана изненадан от случилото се. 

"Бях шокиран. Когато нещо подобно се случи, винаги си малко в ступор, но в НБА това е нормално. Нещата винаги се променят бързо в лигата, особено през сезона. Предстоят ни тренировки и мачове, така че не може да мислим много за това. Нека бъдем честни: Ние сме професионалисти. Имахме труден старт на сезона и труден минал сезон, тежко лято. 

Беше ми приятно да работя със Стив. Беше ми приятно да работя с този треньорски щаб. Последните няколко сезона имахме възходи и падения, но най-важното е, че обичаме да играем баскетбол. Така че независимо от треньора, независимо от обстоятелствата, трябва да идваме на работа. Аз обичах да идвам на работа със Стив“, заяви Дюрант пред американски медии.