Александър Лаказет вкара осмия си гол, след като се завърна в Олимпик Лион, а с него донесе и победата с 1:0 над Лил в 13-ия кръг от Лига 1.

Така новият наставник на отбора Лоран Блан постигна първи успех пред собствена публика откакто е назначен на позицията. С победата Лион се изкачи на осмо място с 20 точки, а с 2 пред тях е Лил. Начело е Пари Сен Жермен с 35.

Гостите създадоха първата опасна ситуация в 11-ата минута, когато Тимъти Уеа влезе на висока скорост и стреля, но високо над гредата. 5 минути по-късно имаше претенция за дузпа в другия край, когато ударът на Тиаго Мендеш попадна в ръката на Андре Гомес, но реферът Жером Брисар даде сигнал играта да продължи. След половин час игра Мендеш едва не стана грешник за отбора си, когато подари топката на Реми Кабея. Бившият френски национал пусна към Джонатан Дейвид и канадският нападател опита да стреля от въздуха, но топката удари гредата и излезе извън терена.

Второто полувреме предложи първа възможност за гол в 65-ата минута и тя бе отново за гостите, но стражът Антони Лопеш спаси. В 71-ата пак опитният вратар се намеси при комбинация на Бамба и Дейвид, завършила с изстрел на последния.

Противно на логиката на играта Лион поведе. Жером Боатенг прехвърли топката към Таляфико, който прати ниско центриране към Александър Лаказет, а опитният нападател вкара осмия си гол за сезона, разписвайки се в 76-ата минута. Реми Кабея имаше един хубав удар, удобно спасен от Лопес десет минути преди финалната свирка.