Шампионът Лудогорец победи гостуващия тим на Септември (София) с 3:1 в последна среща от 16-я кръг на Ефбет лига.

Гостите поведоха още в 16-ата минута. Малко преди това Дени Групер се подхлъзна и спъна Мартин Петков в наказателното поле.

Първоначално съдията не отсъди нарушение, но след преглед от ВАР реферът Георги Иванов посочи бялата точка и Асен Чандъров изведе Септември напред в резултата. В 35-ата минута гол на Лудогорец беше отменен след преглед от ВАР заради засада на отбелязалия ТисЕра. Четири минути по късно обаче аржентинският нападател на разградчани все пак вкара, изравнявайки резултата.

В началото на втората част Лудогорец стигна до пълен обрат. Шейтанов изби един удар по диагонала, след което Асен Георгиев задържа Тисера в наказателното поле, което накара съдията да отсъди дузпа за "орлите". Зад топката застана Оливие Вердон, който реализира за 2:1.В 62-ата минута Мануел Шоу оформи крайното 3:1.

Победата изведе Лудогорец на второ място в Ефбет лига с 35 точки, на две зад лидера ЦСКА-София, но разградчани са и с мач по-малко от армейците. Загубата остави Септември (София) на 11-а позиция с 13 точки.