Отборът на Фенербахче остана едноличен лидер в Баскетболната Евролига. Това стана след като тимът спечели дербито с Анадолу Ефес като гост с 88:79 точки от петия кръг на редовния сезон в Евролигата.

След двубоите тимът на Фенербахче истава единственият тим без загуба от началото на сезона. Тимът на Анадолу Ефес допусна третото си поражение в Евролигата и вече се намира на 11-то място.

В другите срещи от 5-ия кръг на най-авторитетната баскетболна надпревара в Европа, които се изиграха снощи Цървена звезда победи със 78:72 точки Байерн Мюнхен като домакин и нанесе пето поражение в пет мача в Евролигата, което остави "баварците" на последното място.

Отборът на Барселона постигна третия си успех в турнира, след като се наложи над Олимпиа Милано със 74:56 точки, а в последния мач от Евролигата снощи АсвелЛион спечели домакинството си на Баскония с 87:61 точки за едва втората си победа от началото на сезона в Евролигата, което помогна на тима, воден от легендарния Тони Паркър, да събере в актива си 4 точки.