Ювентус отпадна в груповата фаза на Шампионска лига, след като допусна нова загуба с 3:4 от Бенфика в група "Н". Това удари по финансите на клуба, който ще изгуби 25 милиона евро. В Торино обаче се надяват да покрият този дефицит с участието си в Лига Европа, въпреки че задачата не е проста. Все още не е сигурно, че италианците ще продължат във втория по сила турнир, като всичко ще зависи от развитието на последните двубои в групата и резултатите, които ще се получат.

От Ювентус вярват, че няма да се стигне до най-лошия сценарий, в който ще завършват последни в групата, а ще продължат в Лига Европа като трети в крайното класиране. В тази ситуация "бианконерите" ще има възможност да покрият част или дори всички загуби от отпадането от Шампионска лига.

За класиране на 1/8-финал в Лига Европа всеки клуб получава 1,2 милиона евро, при продължаване на 1/4-финал сумата нараства до 1,8 млн., а бонусът за 1/2-финал е още 2,8 млн. Финалистите ще приберат по 4,6 млн., а победителят ще получи допълнителни 4 милиона евро. По този начин общата сума става 14,4 млн. евро. Когато се прибавят средствата от продажба на билети и телевизионни права, Ювентус може да достигне печалба от 25 милиона евро, но за тази цел трябва да триумфира в надпреварата.