Пороят, който се изля в Карловско в началото на септември, подкопа основите на моста на река Манастирска над Сопот. За това сигнализира гражданинът Димитър Манов. Той разказа за Агенция "Фокус",  че мостът може да падне и има реална опасност от нещастен инцидент с минувач там.

"Наистина съоръжението е на високо, но оттам минават много хора. Намира се по екопътека, а нагоре има много старини, които се разглеждат от хората – стари тепавици, мелници. Има и аязмо. Навремето от там се хвърляше кръстът“ разказа Манов.

След пороя нивото на коритото на реката е паднало с около 1.5 метра и силната вода е свлякла и подкопала основите на моста. Това е старо съоръжение, правено още през соца. Необходимо е да се вземат незабавно мерки, но никой не се захваща с това вече повече от месец. "Дори нямаше да се забележи, ако не бях подал сигнала“, коментира Манов.

Според него там трябва да се изкопаят по-дълбоки основи и да се налее бетон, а стъпката на моста да се напарви широка, за да не се покопава. "Не е сложно и не струва много пари, но трябва желание за работа“, каза още Димитър Манов.