Кристиано Роналдо отбеляза завръщането си в титулярния състав на Манчестър Юнайтед със 701-ия си гол в клубния футбол, а "червените дяволи" записаха класическа победа с 3:0 срещу Шериф Тираспол и излязоха от група "Е" на Лига Европа.

Юнайтед е втори с 3 точки зад водача Реал Сосиедад. Двата отбора ще си оспорват първото място в Испания следващата седмица.

След като бе изваден от състава за дербито с Челси през уикенда заради дисциплинарни проблеми, Роналдо получи възможност за реванш към мениджъра Ерик тен Хаг. Португалецът се възползва и се разписа в 81-та минута след центриране на Бруно Фернандеш. Топката първоначално бе отбита от вратаря Максим Ковал, но португалецът вкара при добавката за крайното 3:0.

Останалите голове отбелязаха Диого Далот в 44-та минута и Маркъс Рашфорд в 65-ата.

Ференцварош е сигурен участник в елиминациите след равенство 1:1 с Монако. Унгарците водят с 3 точки на французите и с 4 на Цървена звезда и Трабзонспор, които се срещнаха в Сърбия, а домакините спечелиха с 2:1.

Нант запази шансове да продължи напред, след като надви с 2:1 прекия си съперник Карабах. Игнатиус Ганаго вкара в петата минута на добавеното време за французите, които останаха на точка от тима от Азербайджан преди последния кръг.

Във втория мач от група "G" сигурният първенец Фрайбург завърши 1:1 с последния Олимпиакос. 

Щурм Грац си върна за поражението с 0:6 от Фейенорд, побеждавайки нидерландците с 1:0 в ответния двубой. Отар Китешвили вкара единствения гол в третата минута на добавеното време и така австрийците поведоха с 3 точки на Фейенорд на второто място в група "F". 

Лидер е Лацио с равенство в точките с Щурм, а Мидтиланд е последен с равенство с Фейенорд.