Общинският съвет на Пловдив одобри тегленото на 24 милиона лева заем за строителството на стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив". С 35 гласа "за", 7 "против" и 6 "въздържал се" споразумението с "Уникредит Булбанк" за кредита бе прието. За двете спортни съоръжения ще бъдат отпуснати по 12 милиона лева.

Заместник-кметът по финансите Величко Родопски призна, че договорът за строителството "Христо Ботев" е на стойност 53 милиона лева с ДДС. Община Пловдив е получила уверението на строителя, че новите 12 милиона лева, отпуснати за стадиона, ще бъдат достатъчни съоръжението да бъде завършено във вид, който ще му позволи да бъде въведен в експлоатация и на него да се играят официални двубои през следващия март. Родопски допълни, че към месец септември тази година за "Христо Ботев" са изразходвани 17 741 722 лева.

За стадион "Локомотив" до момента за усвоени 4 701 838 лева. Заместник-кметът по финансите е уверен, че новите средства, които ще бъдат отпуснати за съоръжението, също ще бъдат достатъчни, за да може стадионът да бъде завършен в цялостен вид. Родопски уточни, че това вероятно ще стане най-рано след една година.