Днес ще се изиграят мачовете от 5-ия кръг от груповата фаза на Лигата на конференциите. Някои от тях са решаващи за класирането напред. 

В група "А" Фиорентина приема Истанбул Башакшехир в много важен сблъсък. Победа за турците им гарантира първото място в групата. Италианците обаче също ще искат трите точки, с които биха се изравнили на върха с днешния си съперник и окончателно биха си гарантирали участие в следващата фаза. Евентуална загуба може доста да обърка сметките на "виолетовите", които ще трябва да треперят до последно за мястото си в следващия етап.

Друг от фаворитите Уест Хам защитити амбициите си и вече си гарантира продължаване напред с 4 победи от 4 мача в група "B". Голямата битка е за втората позиция, като за нея спорят Силкеборг и Андерлехт. Днес датчаните гостуват на "чуковете" в Лондон, а белгийците приемат аутсайдера ФКСБ.

Подобна е ситуацията и в група "С", където Виляреал също е с 4 победи и дори вече е сигурен победител в групата. Там обаче всеки от останалите три отбора има шанс за второто място и битката ще е жестока. Днес Аустрия приема Лех (Познан) във Виена, а Апоел (Беер Шева) гостува в Испания.