Днес ще се проведе петия кръг от груповата фаза на втория по сила европейски клубен футболен турнир - Лига Европа. 

Един от големите фаворити в турнира - Арсенал гостува на ПСВ Айндховен в група "А“. "Артилеристите" вече си осигуриха място в следващата фаза и се нуждаят само от точка, за да си гарантират първото място в групата. За ПСВ мачът е далеч по-важен, тъй като те се нуждаят от всяка точка в битката за втората позиция.

Три отбора спорят за първите две места в група "D“. Белгийският Роял Юнион води с 10 точки. Днес лидерът гостува на аутсайдера Малмьо и при победа ще си гарантира първото място. Интересна е битката за втората позиция между Унион (Берлин) и португалския Брага, които са разделени от само точка и излизат в пряк сблъсък с германската столица.

В група "Е" фаворитите Манчестър Юнайтед и Реал Сосиедад вече си осигуриха продължаване напред в турнира. Днес обаче те излизат в битка за първото място. То дава право на директно класиране за 1/8-финалите в надпреварата. Испанците гостуват на Омония в Кипър с надеждата да продължат безупречната си победна серия. "Червените дяволи" приемат молдовския Шериф.

Най-завързана е група "F", където всички отбори са с равен брой точки по 5 и изглежда нищо няма да е ясно до последния кръг. В нея Лацио приема Мидтиланд, а Щурм (Грац) е домакин на Фейенорд.

В Група "Н" положението е подобно като всеки еидн от бор има шанс да продължи напред. Ференцварош води в класирането и приема Монако, като с победа вече ще е сигурен участник в следващата фаза. Успех за "монегаските" обаче може много да разбърка картите, тъй като френския тим ще се изравни по точки с унгарския шампион. Ключов мач предстои и за Цървена звезда и Трабзонспор. Сърбите се нуждаят само и единствено от победа, за да запазят някакви надежди за класиране напред.