Шампионът Лудогорец приема днес Бетис в петия си мач от Група “С" на Лига Европа. Разградчани вече си осигуриха участие в евротурнирите и през пролетта, но предстои да се изясни дали ще продължат в Лига Европа или в Лигата на конференциите.

Двубоят в Разград е с начален час 19:45 часа.

Към момента българите заемат втора позиция в класирането с актив от седем точки. Испанците са лидер с десет. В първия двубой в Испания до успеха стигнаха севилци с 3:2.

Лудогорец ще се нуждае от победа с поне два гола, за да изпревари съперника си в класирането.

Наставникът на българите Анте Шимунджа има няколко кадрови проблеми. Основният е липсата на Кирил Десподов в последните срещи на “орлите". По всяка вероятност националът отново няма да бъде на линия и ще бъде аут за двубоя. Трайно контузен е и друг национал - Доминик Янков, който се възстановява след операция.

Бетис има още по-големи кадрови проблеми. Португалският полузащитник Уилям Карвальо няма да пристигне в България заради личен проблем, Хуанми и Камараса са контузени, а Юсуф Сабали е под въпрос заради травма от последния мач срещу Атлетико Мадрид преди три дни. Мексиканският халф Андрес Гуардадо е наказан и също няма да играе.

Набил Фекир пък се завърна след контузия и изигра 15 минути срещу Атлетико, но все още не е готов за цял мач.

В другия двубой от групата ХИК (Хелзинки) приема Рома. Финландците са последни с една точка в актива си, докато “вълците" са трети с четири. При това положение домакините се нуждаят от победа, за да запазят шансове за продължаване в Лигата на конференциите.