Представителят на домакините Доминик Тийм направи много силен мач и успя да се класира на осминафиналите на турнира от категория АТР 500 във Виена, след като се наложи над 30-ия в света Томи Пол от САЩ с 2:1 сета. Тийм загуби първия сет с 2:6, но след два тайбрека австриецът обърна мача и след приблизително три часа игра се класира за следващата фаза. На осминафиналите Доминик Тийм ще играе с победителя от двубоя между водача в схемата Даниил Медведев от Русия и грузинеца Николоз Басилашвили.

В друга среща от турнира във Виена Камерън Нори от Великобритания също трябваше да прави обрат, за да стигне осминафиналите. Той се справи с аржентинеца Педро Качин след успех с 3:6, 6:2 и 7:6.

Петият поставен в турнира във Виена Хубер Хуркач от Полша също продължава към следващата фаза и отново след победа с 2:1 сета. Полякът, който е 11 в класацията на АТР се наложи над представителя на САЩ Франсис Тиафо. На осминафиналите Хуркач ще срещне финалистът от турнира в Стокхолм Емил Руусувуори от Финландия.