Отборът на Бенфика победи състава на Ювентус с 4:3, което означава, че "старата госпожа“ отпада в груповата фаза на надпреварата. Благодарение на втората си победа срещу Ювентус в група "Н“ тимът на Бенфика се класира за елиминациите на Шампионската лига. Португалският тим е втори, след състава на ПСЖ. Двата отбора имат по 11 точки, но Бенфика изостава от френския тим единствено по голова разлика. Отборът на Ювентус е трети и отпада от най-авторитетната надпревара още в груповата фаза за първи път от 2013 година. 

Отборът на Милан победи категорично Динамо (Загреб) с 4:0 като гост и излезе на второ място в група "Е" преди последните мачове от тази фаза. "Росонерите" увеличиха шансовете си да се класират за осминафиналите, още повече след като в другия мач от групата лидерът Челси победи РБ Залцбург, оставяйки австрийския тим трети в подреждането.

В група "F“ актуалният носител на трофея в Шампионската лига Реал Мадрид допусна първа загуба от началото на сезона. Тя дойде при гостуването на РБ Лайпциг. Тимът на Марко Розе спечели с 3:2.  

Манчестър Сити си свърши предсрочно работата в група "G" и се нуждаеше само от точка при гостуването си на Борусия (Дортмунд), за да финишира на първата позиция. Двубоят на Сигнал Идуна Парк" завърши 0:0, с което "гражданите" си гарантираха първото място. 

Ето и всички резултати от двубоите в Шампионската лига снощи:

Залцбург - Челси 1:2; Динамо (Загреб) - Милан 0:4; Селтик - Шахтьор (Донецк) 1:1; РБ Лайпциг - Реал (Мадрид) 3:2; Севиля - Копенхаген 3:0; Борусия (Дортмунд) - Манчестър Сити 0:0; Бенфика - Ювентус 4:3; Пари Сен Жермен - Макаби (Хайфа) 7:2.