С осем мача тази вечер стартира предпоследният, пети кръг в груповата фаза на Шампионска лига.

В група "Н“ Ювентус гостува на Бенфика в ключов мач, като за тима от Торино победа в Лисабон е задължителна, ако тимът иска да запази шансове за място на осминафиналите в надпреварата. Португалският гранд няма поражение от началото на сезона, като в Торино победи Ювентус с 2:1.

Лидерът в групата Пари Сен Жермен приема последния Макаби (Хайфа), като задачата пред парижани е да направят решителна крачка към първото място в групата.

В група "Е“ водачът Челси гостува на основния си преследвач РБ Залцбург. Разликата между двата тима е само точка в полза на лондончани. На "Стамфорд Бридж" Челси не успя да спечели срещу австрийците, които са единственият отбор в групата без загуба.

В другия мач от групата Милан гостува на Динамо (Загреб), като двата отбора излизат в директен спор за запазване на шансове за участие в директните елиминации на турнира.

В група "F" актуалният европейски клубен шампион Реал (Мадрид), който вече си осигури място на осминафиналите, гостува на РБ Лайпциг. Треньорът на Реал Карло Анчелоти ще заложи на по-експериментален състав, като в Мадрид останаха Карим Бензема, Федерико Валверде и Лука Модрич.

В другия мач от групата Шахтьор (Донецк), които също имат шансове за място в средващата фаза на турнира, гостуват на Селтик, като ще преследват задължителна победа в Шотландия и ще се надяват Реал да вземе нещо в Германия.

В група "G“ фаворитът Манчестър Сити си осигури мястото на осминафиналите, като точка при гостуването на Борусия (Дортмунд) ще гарантира на шампиона на Англия първото място в групата в крайното класиране.

Двубоят е важен и за Борусия, които все още нямат гарантирано място на осминафиналите на турнира.

В другия мач от групата Севиля приема Копенхаген. Двата тима водят битка за третото място в групата, като имат все още и шансове за продължаване и в най-престижния клубен турнир в света.