Френското вестник "Льо Паризиен" разкри, че нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе, е най-скъпоплатеният спортист в целия свят. Според информацията французинът трябва да получи 630 милиона бруто за 3 години. Условието е, че самият Мбапе иска да активира третата година от споразумението.

Според договора световният шампион получава брутна заплата 6 милиона евро на месец или 72 на сезон. Към тях се добавят 180 милиона евро, които са бонус за самото подписване на договора. Той ще бъде изплатен на 3 транша по 60 милиона. Сумата не е обвързана с това дали Мбапе ще остане в ПСЖ, или не.

Следващите сериозни бонуси нападателят получава след всеки летен трансферен прозорец, след който остава в Париж - 70 милиона през първата година, 80 през септември 2023-та и 90 милиона през септември 2024-та.

Ако всичките 630 милиона евро се разделят поравно на годишна база, това прави по 210 милиона на година, което е една четвърт от целия бюджет на Пари Сен Жермен.

"Льо Паризиен" изчислява, че Мбапе ще прибере чисто около 282 милиона евро от споменатите 630 милиона, след като му бъдат удържани всички данъци.