Севда Асенова спечели европейската титла по бокс в категория до 48 килограма. Една от най-опитните ни и класни състезателки откри по впечатляващ начин програмата на финалите от първенството в Будва, Черна гора.

Асенова, която през пролетта спечели бронз от Световното в Истанбул, спечели с 5:0 съдийски гласа над Роберта Бонати от Италия, което и донесе трета европейска титла в кариерата след изиграни вече 6 финала!

При 52-килограмовите Венелина Поптолева нямаше шанс срещу украинката Тетяна Коб и остана със сребърен медал. След като записа най-големия успех в кариерата си с достигането до двубоя за титлата, тя трябваше да се задоволи със среброто.

При 57-килограмовите Светлана Каменова загуби от италианката Ирма Теста, което я остави с втори сребърен медал от европейско първенство след този от 2014 година. Каменова вече беше побеждавала бронзовата медалистка от игрите в Токио, но този път не успя да се противопостави на съперничката ѝ, което остави страната ни само с една европейска титла от турнира в Будва.