Българите Александър Лазаров, Александър Донски и Симеон Терзиев се класираха за полуфиналите на сингъл на турнира за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина. Само българи се класираха за финала в турнира на двойки. Това е трети пореден турнир за мъже в Санта Марина с награден фонд от 15 хиляди долара и носещ точки за ранглистата на ATP. 

Поставеният под номер 1 на сингъл Александър Лазаров се наложи с 6:3, 6:1 над квалификанта Валентин Ванцъ (Румъния) и постигна осма последователна победа, след като през миналата седмица триумфира във втория турнир в Санта Марина. Така за място на втори пореден финал той ще се изправи срещу сънародника си и шести в схемата Александър Донски, който елиминира номер 3 схемата Щефан Палош (Румъния) с 6:3, 6:2. Двамата българи се срещнаха на четвъртфиналите в Созопол през миналата седмица и Лазаров спечели трудно с 6:7(2), 6:3, 6:4. 

Участващият с "уайлд кард" Симеон Терзиев победи втория в схемата Владислав Орлов (Украйна) с 1:6, 6:3, 6:4 след почти два часа и половина игра. 20-годишният Терзиев навакса ранен пробив пасив в решаващия трети сет и за първи път достигна полуфинал на "Фючърс", в който утре ще играе срещу номер 4 Макс Красновски (Полша). 

Междувременно Пьотр Нестеров и Янаки Милев срещу Адрияно Дженев и Антъни Генов е финалната среща в турнира на двойки. Нестеров и Милев елиминираха победителите от миналата седмица и водачи в схемата Александър Донски и Владислав Орлов с 3:6, 7:6(2), 10-8.

Адрияно Дженев и Антъни Генов победиха вторите в схемата поляци Шимон Келан и Ян Войцик с 6:3, 6:4.