Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен нарече колегите си във Формула 1 лицемери, след като стана ясно, че неговият отбор Ред Бул е нарушил финансовите рамки на годишните бюджети за 2021-ва.

ФИА разкри, че Ред Бул са допуснали минимално нарушение на финансовите правила за миналата година. От лагера на водачите в класирането отричат тези твърдения и в момента се води спор между двете страни.

Успоредно с това съперниците на "биковете“ поискаха тежки наказания, за да се даде пример, че подобни нарушения на финансовите правила няма да бъдат толерирани повече.

"Все още нищо не е потвърдено, но като отбор ние знаем с какво трябва да се справим. Мисля, че ние ясно показахме кое смятаме за правилно, затова процесът все още продължава. В крайна сметка това не е моята работа, това си е между отбора и ФИА. Мисля, че всички скачат така защото се представяме толкова добре, напълно естествено за природата на Формула 1. Опитват се да ни забавят по всякакъв възможен начин. Но в крайна сметка Формула 1 работи по този начин. Знаеш, че всеки е малко или много лицемер и аз нямам проблем с това, ние трябва да останем фокусирани върху нашата работа“, каза Верстапен пред Sky Sports F1 преди началото на уикенда за Гран При на САЩ.