Отборът на Барселона успя да се върне към победите. Каталунците записаха едва втория си успех в последните 5 срещи във всички турнири, след като се наложиха като домакини над състава на Виляреал с 3:0.

В срещата от 10-ия кръг в Испанската Ла Лига, играчите на Шави отбелязаха трите си попадения в рамките на 7 минути. Роберт Левандовски откри в 31-ата минута, малко след това удвои, а Ансу Фати направи резултата класически в 38-ата минута. Така за първи път след равенството 3:3 с Интер в Шампионската лига и поражението с 1:3 от Реал Мадрид в първенството, отборът на Барселона не допусна гол, а победата над Виляреал върна каталунците на 3 точки зад "кралския клуб“ и на втората позиция в класирането. Тимът на Вилярел след този кръг е девети в подреждането с 15 точки.

Нападателят на Барселона Роберт Левандовски вече има 11 гола в Ла Лига и общо 16 попадения от началото на сезона, а за каталунците успехът е осми в първите 10 мача от испанския шампионат.

В другите срещи от Ла Лига снощи отборът на Осасуна победи Еспаньол с 1:0. Анте Будимир отбеляза единствения гол в 55-ата минута и помогна на Осасуна да прекъсне серия от четири мача без победа, изкачвайки се до 7-ата позиця в класирането, а тимът на Еспаньол е 16-и с 9 точки.

В срещата между състави, замесени в битката за оцеляване, Алмерия записа ценна победа у дома с 3:2 срещу Жирона и успя да излезе от зоната на изпадащите, където пък попадна техният съперник.