Броени седмици преди Световното първенство по футбол в Катар, нападателят на Тотнъм Хотспър Ричарлисон и полузащитникът на Уест Хем Лукас Пакета, са притеснили националния селекционер на Бразилия Тите заради контузии.

Въпреки че най-вероятно те ще се възстановят навреме, от лагера на 5-кратните планетарни първенци желаят да анализират физическото състояние на играчите преди на 7 ноември Тите да обяви списъка със състезателите, които ще летят за Близкия изток.

Според бразилското издание UOL, седмица преди да стане ясен окончателният лист с избраниците на наставника, докторът на Бразилия Родриго Ласмар ще лети до Англия, за да посети Ричарлисон и Пакета. Неговата задача ще е да оцени здравето на двамата и как върви рехабилитацията им. Лекарят ще бъде придружен от асистента на Тите - Сезар Сампайо.

Тотнъм и Уест Хем твърдят, че техните футболисти ще бъдат готови за Световното първенство, но бразилският селекционер иска да се увери в кондицията на своите възпитаници, за да прецени дали да ги вземе в Катар.