Денислава Глушкова се класира за четвъртфиналите на международния турнир по тенис за жени на твърда настилка в Созопол с награден фонд 25 хиляди долара.

Другите три българки във втория кръг - Лия Каратанчева, Росица Денчева и Елизара Янева, който също се включиха с покана от организаторите, отпаднаха.

Участващата с "уайлд кард" 18-годишна Денислава Глушкова успя да елиминира поставената под номер 3 Деа Харджелаш (Босна и Херцеговина), която се отказа при 5:7, 0:3 след серия от шест поредни гейма на българката.

С успеха Глушкова, която на 9 октомври спечели титлата в първия от серията три турнира на ITF в Созопол, си осигури 9 точки за световната ранглиста, а следващата ѝ съперничка ще бъде София Шапатава от Грузия.

В надпреварата на двойки сестрите Елеонор и Вержини Чакърови се класираха за полуфиналите след победа над четвъртите в схемата Гиороайе и Себастиана Шилипоти (Швейцария) с 6:3, 6:7(4), 10-8. За място на финала те ще срещнат утре поставените под номер 1 Дину и Цзя Цзин Лу (Китай).