Предпоследният кръг от MotoGP този уикенд за сезон 2022, дава първия мачбол за Франческо Баная в битката за титлата, тъй като италианецът идва на "Сепанг" с аванс от 14 точки пред Фабио Куартараро с "Ямаха". 

Пилотът на "Дукати" трябва само да изпревари Куартараро с 11 точки, за да завърши като шампион, или да финишира поне пети, ако  французинът не вземе точки.

В последните кръгове стана ясно, че "Дукати" са издали инструкции на всички свои пилоти, как да карат за Баная, като се препоръчва повишено внимание, особено за позиции, които не са подиуми.

Джак Милър обяви, че е напълно фокусиран върху завършване на третото място в шампионата тази година. Основната му цел в Гран при на Малайзия не е да помага на съотборника си в "Дукати" Баная за титлата в MotoGP, но ако е необходимо ще помогне. 

Милър призна, че преднината на Баная в шампионата улеснява собствения му стремеж към третото място, но подчерта, че няма да направи нищо глупаво, с което да попречи на съотборника си на пистата в Гран при на Малайзия в неделя.