Руският нападател на Вашингтон Кепитълс Евгений Кузнецов удари защитника на Ванкувър Кайл Бъроуз в лицето със стик в редовния сезон на Националната хокейна лига (НХЛ), което предизвика недоволство сред американските социални мрежи. 

За удар на противник, съдиите дадоха две минути наказание на руския хокеист за този епизод. Подобно наказание предизвика буря от критики в "Туитър". "Какво копеле!“, "Това трябва да е доживотно отстраняване и наказателно преследване“, "Това е най-мръсната игра, която съм виждал в професионалния хокей“, пишат фенове. Един от потребителите нарече играча "враг на народа“.

Срещата завърши с победа на "Вашингтон" с резултат 6:4, а Кузнецов записа три асистенции. По-късно руснакът беше отстранен за един мач с решение на комисията на отдела за безопасност на играчите на НХЛ.

През 2019 г. Кузнецов беше хванат да използва забранени вещества и беше отстранен от Международната федерация по хокей на лед от международни състезания за четири години. В същото време той имаше право да играе в НХЛ, тъй като Американската лига не подлежи на международни правила.