Много преди Деонтей Уайлдър да се завърне на ринга през изминалия уикенд, Анди Руиз изрази огромно желание да се изправи срещу опасния нокаутьор. След като загуби титлите си на WBO, WBC и WBA в тежка категория срещу Антъни Джошуа в непосредствения им реванш в края на 2019 г., Руиз (35-2, 22 KO) спечели втората си поредна победа по-рано тази година за сметка на Луис Ортис.

Докато Руиз чакаше търпеливо Уайлдър да се присъедини победителите, 36-годишният бивш шампион се изправи срещу втория претендент Робърт Хелениус. Като се има предвид тяхната история, прекарване на безброй часове в разгорещени спаринги, шведският боксьор влезе в Barclays Center в Бруклин, сияещ от увереност.

Въпреки това Уайлдър (43-2-1, 42 КО) бързо се погрижи за своя добър приятел, оставяйки го неподвижен на ринга в първия рунд. Въпреки че публиката в Бруклин крещеше от кеф и аплодираше от изумление, Ортиз сви рамене, като напомни на останалия свят, че е предвидил, че Уайлдър няма да има проблеми с Хелениус.

"Казах го на всички", каза Ортиз. "Това са лесни пари."

Следващата жертва на тежкия удар на боксьора от Тускалуза, Алабама, може да бъде гореспоменатият Руиз. Във всеки случай обаче Ортис е убеден, че въпреки поражението от мексиканската звезда, сблъсък срещу Уайлдър би довел до фатален изход.

"Той ще убие Анди Руис."

Въпреки че Уайлдър открито приветства двубой срещу бившия шампион, той наскоро разкри, че ще се опита да заобиколи Руиз, докато търси по-привлекателна битка срещу носителя на поясите на WBA, WBO и IBF, Александър Усик.

Ортиз вярва, че Уайлдър всъщност трябва да преследва апетитен двубой срещу Усик или евентуално дългоочакван мач срещу Джошуа. Що се отнася до Руиз, Ортис твърди, че не трябва да му се позволява да продължи напред с кариерата си, без отново да размени удари с него.

"Анди Руис трябва да ми даде реванша. Дай ми реванша."