Голямата изненада на вечерта във втория кръг от турнира за Купата на Германия поднесе отборът на Дармщат, който отстрани елитния Борусия (Мьонхенгладбах), побеждавайки го с 2:1. Водачът във Втора Бундеслига отново показа, че се намира в страхотна форма и стигна до успеха с голове на Филип Титц в 23-тата и Аарон Сейдел в 79-ата минута. За гостите точен бе Лука Нец в 48-ата минута.

В друга среща от Купата на Германия отборът на Хофенхайм разгроми Шалке 04 за втори път в рамките на няколко дни. След като в петък победиха този съперник с 3:0, сега възпитаниците на Андре Брайтенрайтер бяха още по-категорични и се наложиха с 5:1 в двубоя от 1/16-финалине за купата.

В другите два късни мача не се стигна до изненади. Волфсбург отстрани Айнтрахт (Брауншвайг) след успех с 2:1 като гост, а Бохум победи Елверсберг с 1:0 и също се класира за 1/8-финалите.

В първите срещи от този етап на надпреварата РБ Лайпциг спечели срещу Хамбургер с 4:0, Айнтрахт Франкфурт преодоля Щутгартер Кикерс с 2:0, Нюрнберг се наложи над Манхайм като гост с 1:0, а Майнц 05 спечели срещу Любек с 3:0.