Десният краен бранител на Левски Патрик-Габриел Галчев, бившият национал Георги Пеев и защитникът на Витоша Бистрица Венцислав Бонев ще участват в благотворителен футболен турнир, организиран от ЧСУ "Дружба".

"ЧСУ “Дружба" организира благотворителен футболен турнир в подкрепа на каузата на фондация “Нашите недоносени деца".

“Големи сърца за малки герои" - това е мотото на благотворителния футболен турнир, който ще се проведе на 23.10.2022 (неделя) от 10:00 ч. до 15:00 ч. в ЧСУ “Дружба". Малки и големи играчи ще се срещнат на терена в подкрепа на каузата на Фондация “Нашите недоносени деца". Освен родители, учители и ученици, в благотворителните мачове ще се включат и големи имена на футбола като Г. Пеев, В. Бонев (ФК “Витоша"); П. Галчев (ФК “Левски") и други.

Дворът на училището ще се превърне в истински спортен терен, на който ще се надпреварват цели четири отбора:

 

Отбор “Родители"

Отбор “Учители"

Отбор “Ученици"

Отбор “Звезди

"Те ще се изправят в битка за първото място на финала и за златната купа, и ще обединят сили не само в играта, а и с цяло сърце за една благородна кауза! Да, битка ще има, защото всеки професионален спортист или любител на футбола, стъпвайки на терена, носи един огнен заряд в себе си, който го движи по тревата към заветното точно попадение в противниковата врата. И мечтата да извикаш “Гоооол!", която ще бъде задвижена и от един още по-специален заряд.

В този ден, заряда на нашите футболисти е не само да отбележат гол, а и да дадат пример на децата и да им покажат, че този толкова обичан спорт може да донесе смисъл и подкрепа за някой друг. И дори обикновените ежедневни жестове като играта и забавата може да са свързани с правенето на добро за по-малките, по-слабите или по-уязвимите. Именно затова избрахме чрез спорт като футбола, големите герои на малчуганите да дадат принос за най-малките герои - недоносените бебета и деца.

Публиката също ще бъде част тази инициатива чрез закупуването на билети за турнира и на домашната храна, която ще бъде предложена на благотворителен пазар след приключването на шампионата! Всички събрани средства ще бъдат дарени на Фондация “Нашите недоносени деца".

Очакваме Ви!", пишат организаторите.