Френският нападател на Реал (Мадрид) Карим Бензема не скри емоциите си, след като получи "Златната топка“.

Той стана петият французин, който печели престижното отличие на авторитетното издание "Франс Футбол“ след Раймон Копа, Мишел Платини, Жан-Пиер Папен и Зинедин Зидан.

"Да видя този приз пред мен, ме кара да се чувствам наистина много горд – каза Бензема. - Това бе моята детска мечта и цялата работа, която върших в кариерата си, беше посветена на тази мечта! Никога не съм се предавал!“

Французинът каза още, че и в най-тежките си моненти е вярвал, че всичко е възможно.

"И когато ме извадиха от националния тим на Франция не спирах да работя здраво – заяви Беинзема. - Наистина се гордея с пътуването си от първия ден във футбола до днешния момент. Имахме трудни моменти в семейството ми, за да стигна до тук, когато стоя пред вас. Но съм щастлив от работата, която съм свършил и ще продължа да се боря. Ако трябва да се върна в младежките си години, мога да кажа, че имах два модела за подражение – Зизу (б.р. Зинедин Зидан) и Феномена (Роналдо). Но трудните моменти те укрепват не само психически, а и ти дават много мъдрост за следващи препятствия. Не бих казал, че желанието за реванш ме е водило напред. По-скоро смелост и амбиция са важните неща. Проблемите в миналото не ми носят угризения, макар да ги пазя и да ги нося в себе си. Това, което се случи, се случи, но най-важното е днес“.