Ливърпул преодоля проблемите си в защита и нанесе първо поражение над шампиона Манчестър Сити във Висшата лига за този сезон. Преди дербито на "Анфийлд" страховете на феновете бяха, че колебливата отбрана на мърсисайдци ще окаже влияние за намиращия се в отлична форма Ерлинг Холанд.

Сега стълбът в ариегарда на "чевените" Върджил ван Дайк изигра блестящ мач заедно с колегата до себе си Джо Гомес, разкривайки как той и съотборниците му са се справили с всички заплахи от Холанд и останалите от звездния състав на Пеп Гуардиола.

"Това трябва да правят защитници - да се хвърлят все едно бранят живота ви. Това трябва да става във всеки мач. Ако не сте на 100%, ще ви накажат. Ние се справихме много добре срещу Манчестър Сити. Беше важно да постигнем чиста мрежа в този мач. Сега продължаваме напред и се концентрираме върху Уест Хям. Беше битка на живот и смърт. Трябваше да тичаме много и непрекъснато да комуникираме един с друг. Решаващо беше кой иска повече победата. Показахме, че в този двубой това сме ние. Този сблъсък винаги е бил много интензивен в последните години. Победихме и това е най-важното. Енергията, която си върнахме, беше много важен компонент, който да ни тласка напред и да ни дава предимство. Феновете изиграха голяма роля в това отношение. Точно това ни трябва до края на сезона, особено след трудния старт", призна нидерландецът.

Ван Дайк продължава да увеличава превъзходната си статистика на "Анфийлд". Нидерландецът никога не е губи двубой от шампионата, игран в дома на Ливърпул. Тази серия вече е 69 срещи.