Водачката в световната ранглиста по тенис Ига Швьонтек (Полша) се класира за полуфиналите на турнира от календара на WTA в Сан Диего (САЩ). Швьонтек надделя над поставената под номер 8 представителка на домакините Кори Гоф с 6:0, 6:3 за около час игра. Двубоят между двете бе повторение на финала на "Ролан Гарос".

Полякинята записа победи в четири мача срещу Гоф без загубен сет през сезона, а през 2022 година на американска земя тя вече спечели титлите в Индиън Уелс, Маями и на Откритото първенство на САЩ, като постигна 21 победи в 22 мача.

Следващата съперничка на Швьонтек ще бъде номер 4 в схемата Джесика Пегула от САЩ. На четвъртфиналите тя елиминира сънародничката си Медисън Кийс – 6:4 и 7:5.

Финалистката от Откритото първенство на Австралия Даниел Колинс (САЩ) победи втората в схемата Паула Бадоса (Испания) със 7:6 (4) и 6:4.  Зя място на финал тя ще играе срещу хърватската квалификантка Дона Векич, която се наложи над поставената под номер 3  Арина Сабаленка от Беларус – 6:4, 6:7 (5) и 6:1.