Пламен Константинов е новият стар селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол на България, съобщи БНР. Решението е взето с мнозинство от Управителния съвет на БФВ, който днес гласува кой да наследи подалия оставка Николай Желязков. Останалите кандидати бяха Мартин Стоев, финландецът Туомас Самелвуо и италианецът Алберто Джулиани.

Договорът на Константинов се очаква да бъде за 3 години, но тепърва ще се уточнява срокът му. Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Давид Давидов обяви, че не искат да ангажират специалиста и играчите с високи очаквания.

Следващата година волейнационалите ще участват в Лигата на нациите, домакинстват на Европейско първенство и играят в олимпийска квалификация за Париж 2024.

Това е втори период за бившия национал начело на "лъвовете", след като води състава между 2014 и 2018 година. Негов помощник вероятно ще е Андрей Жеков.

"Задача на Пламен е да проведе разговори с играчите, които иска в състава си. Целта е да имаме максимално мотивирани хора, които искат да играят. Изборът им трябва да е решение на треньорския щаб, ние им гласуваме пълно доверение. За нас остава да бъдем подкрепяща страна и да помагаме, когато има нужда. Пламен започна да провежда такива разговори още преди да бъде избран, защото искаше да знае с какво ще разполага. Знаем, че вече е говорил с Цветан Соколов, който има положителна настройка", сподели президентът на волейболната централа Любо Ганев.