Слабите резултати в Ювентус доведоха до логично решение. Началниците на клуба спряха преговорите с всички футболисти с изтичащи договори. Това е временно действие, докато се намери верният път за излизане от сложната ситуация, в която отборът се намира, пише "Гадзета дело Спорт".

"Старата госпожа" се представя лощо от началото на сезона. Отборът отбеляза някои доста слаби резултати в Серия "А" и е едва на осмо място с 13 точки. Дори по-критична е ситуацията в Шампионска лига, където "бианконерите" имат един успех и 3 загуби, като са пред ранно отпадане от турнира.

Една от причините за преустановяването на разговорите е, че в Торино желаят всички да бъдат фокусирани единствено върху представянето си на терена и да не се разсейват с нищо. Друга причина е, че ако кризата продължи и се стигне до смяна на треньора, новият наставник ще има шанс сам да реши на кои играчи ще разчита и кои да си тръгнат.

Сред тези с изтичащи контракти през лятото са Хуан Куадрадо, Алекс Сандро, Адриен Рабио, Анхел ди Мария, Мануел Локатели.