Майкъл Оуен посочи играча, който според него Юрген Клоп трябва да използва срещу Ман Сити след победата на Ливърпул със 7:1 над Рейнджърс в Шампионската лига в сряда.

Червените направиха превъзходно, повдигащо духа второ полувреме на Айброкс, след като първоначално губеха с 1:0 след 17 минути игра.

Мохамед Салах отбеляза хеттрик, а Дарвин Нунес и Харви Елиът също откриха головите си сметки за Ливърпул в Шампионската лига.

Отборът на Джовани ван Бронкхорст просто не можеше да се справи с "Червените" през второто полувреме, които сега се нуждаят от само една точка от оставащите си два мача от груповата фаза, за да се класират за елиминациите.

Фирмино отново беше впечатляващ при победата над Рейнджърс, вкарвайки два гола и асистенция за Дарвин Нунес при третия гол с превъзходен пас. Бразилецът вече има осем гола и четири асистенции в 12 мача във всички турнири този сезон и е най-добрият голмайстор на Ливърпул. Но той не е гарантиран титуляр през този сезон - нещо, което Оуен смята, че трябва да се промени.

"Най-големият мач във Висшата лига е този уикенд. Не мога да си представя, че Фирмино няма да започне. Той вече прави толкова добър сезон, в отлична форма, не мисля, че Юрген Клоп може да го остави резерва." 

Ако започне в неделя, Фирмино ще тласне Ливърпул към жизненоважна победа, за да ги върне обратно към европейските места. 

В момента клубът е 10-и в таблицата на Висшата лига.