Италия се присъедини към бойкота на конгреса на Международната федерация по гимнастика заради Русия.

Италианската федерация по гимнастика (FGI) няма да участва в конгреса на Международната федерация по гимнастика (FIG) в Истанбул , Турция . Това съобщава Inside the games.

"Италианската федерация по гимнастика подкрепя линията, възприета от други европейски федерации с одобрението на Италианския олимпийски комитет “, се казва в изявление на организацията. Отбелязва се, че решението е взето поради участието на делегациите на Русия и Беларус в събитието.

На 28 септември стана известно , че украинската федерация по гимнастика бойкотира конгреса на FIG заради участието на Русия. Те смятат допускането на представители на страната за неприемливо. След това към бойкота се присъединиха още четири европейски страни - Литва , Полша , Естония и Норвегия.

Конгресът на FIG ще се проведе на 11-12 ноември. Събитието беше преместено от Норвегия в Турция , тъй като норвежката страна отказа да го проведе, при условие че присъстват руснаци и беларуси.

На 4 март FIG отстрани руски атлети от международни турнири. Гимнастичките получиха забрана да участват в състезания, провеждани под егидата на организацията. Също така съдии и официални лица от Русия нямат право да работят на турнири.