В третия по сила европейски клубен турнир – Лига на конференциите днес ще се изиграят мачовете от четвъртия кръг от груповата фаза на надпреварата.

Един от големите фаворити в турнира Фиорентина продължава да изпитва трудности в своята група "А". Италианците приемат в ключов мач Хартс. Победата е задължителна за тима от Флоренция за да продължи битката за челните места в групата. Всякакъв друг резултат сериозно ще обърка плановете им.

Ако го спечелят, те вече ще дишат много по-спокойто в битката за челните места. Равенство или загуба обаче сериозно ще обърка плановете им.

Далеч по-убедителен е друг от фаворитите в турнира в лицето на Уест Хем. "Чуковете" са с 3 от 3 победи в група "В“ до момента и нов успех днес срещу Андерлехт ще им подпечата визите за следващата фаза.

Същото се отнася и за Виляреал. "Жълтата подводница" също досега няма проблеми в група "С". Тази вечер испанците гостуват на Аустрия (Виена) и ако запишат 4-та поредна победа ще са сигурен участник на елиминациите.

Ключови битки предстоят в група "D", където Партизан, Ница и Кьолн водят лют спор за първите две места. Днес сърбите приемат "козлите", а французите са домакин на Словачко.

Заплетена е ситуацията и в група "G", където всички отбори са с равни точки - по 4. Затова днешните срещи ще бъдат от ключово значение за изхода на групата. В тях ЧФР Клуж приема Славия (Прага), а ФК Балкани е домакин на Сиваспор.