Груповата фаза на турнира Лига Европа навлиза в решителната си фаза. Днес трябва да се изиграят мачовете от четвъртия кръг в групите, в които има ключови битки.

В група "А" фаворитът Арсенал преследва трета победа в групата, като гостува на Бодьо/Глимт. "Артилеристите" имат два успеха до момента и са с мач по-малко. Нова победа до голяма степен ще им гарантира продължаване напред в турнира.

В другия мач от групата ПСВ Айндховен, които също са с мач по-малко, приемат тима на Цюрих. Швейцарците са последни в групата без спечелена точка.

В група "В" има два много важни двубоя. Фенербахче и Рен се откроиха като фаворити в групата и могат още днес да си осигурят място на елиминациите, ако спечелят своите мачове. Турците гостуват на АЕК Ларнака, а французите ще имат визита на Динамо (Киев).

Манчестър Юнайтед приема Омония (Никозия) на "Олд Трафорд". Ако спечелят този мач "червените дяволи" до голяма степен ще си гарантират продължаване напред в турнира. В другия мач от група "Е" лидерът Реал Сосиедад приема Шериф (Тираспол) и с победа ще е сигурен участник в следващата фаза.

Жестока е битката в група "F“, където всички отбори са с равни точки и по всичко изглежда, че борбата за първите две места ще продължи до последно и всяка спечелена точка става все по-ценна. Тази вечер Лацио приема Щурм (Грац), а Фейенорд е домакин на Мидтиланд.

В група "Н" Ференцварош и Монако са с по 6 точки, а Трабзонспор и Цървена звезда са с по 3. Затова днешните мачове могат да бъдат от решаващо значение за изхода на групата. Ференцварош е домакин на Цървена звезда, а Трабзонспор приема Монако в Турция.