Очаквам труден мач, защото ХИК е много сериозен отбор. Ще трябва да се потрудим много, за да постигнем победа и да се класираме напред. Но ние го искаме, защото това е задачата ни от първия ден – да се преборим в тази група. Това заяви словенският треньор на Лудогорец Анте Шимунджа преди двубоя на отбора му с финландския шампион ХИК.

Лудогорец приема ХИК на 13 октомври (четвъртък) на "Хювефарм Арена“ в Разград, в мач от четвъртия кръг в груповата фаза на тунира Лига Европа.

"Предишния мач с ХИК в Хелзинки не промени мнението ми, което имах за тях. Те ротират играчите, но играят в един и същи стил – анализира Шимунджа. - Силен отбор са, шампиони на Финландия, няма как да не са добри. И преди са играли в Европа, имат си свой стил, сменят позициите на играчите, разполагат с активни бекове“.

Анте Шимунджа отчете, че ХИК са много организиран отбор, като играчите му са мотивирани да спечелят.

"Да изиграеш три мача за седем дни не е напрежение, а привилегия – каза още треньорът на Лудогорец. - Защото ако можеш да играеш три мача за седем дни, значи си за Европа. Големите отбори в Европа играят именно таката. Винаги казвам, че е привилегия, защото така се доближаваш до най-добрите като ритъм. Те играят така, и ти играеш по същия начин. Нямаме сериозно контузени след последния мач и това е добре. Останалите футболисти са в добро състояние физически, психически. Клод Гонсалвеш вчера игра 60 минути за Б-отбора и първата реакция е добра".