Отборният мениджър на Лудогорец Николай Кирчев започна курс по спортен мениджмънт в академията на УЕФА, съобщава "Мач Телеграф". То е четвъртото по рода си в европейската футболна централа и ще продължи 10 месеца, а след него Кирчев ще получи сертификат "UEFA Certificate in Football Managemen". Това ще му позволи да заема високи ръководни позиции в професионалните футболни клубове.

Миналата седмица той пътува до Швейцария, където в централата на УЕФА присъства на двудневни лекции с участието на професори от академични среди, пряко свързани с УЕФА и структурирането на курса. В групата на Николай Кирчев е и Милен Николов, който е бивш шеф в Янтра Габрово и маркетинг мениджър на ЦСКА 1948. В предни години курсът по спортен мениджмънт завършиха настоящият изпълнителен директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов и бившият служител в международния отдел на БФС Борис Станков.

Кирчев пристигна в Лудогорец през лятото на 2018 година, когато наставник бе Пауло Аутори. Той е неизменна част от спортно-техническия щаб на представителния състав. Представлявал е отбора на жребий за европейските клубни турнири, както и в турнира за Купата на България.