Иван Иванов се класира за Мастърс турнира на най-добрите осем тенисисти в Европа до 14 годишна възраст. Състезанието ще се проведе в Монте-Карло от 26 до 28 октомври. Иванов е №1 в ранглистата при юношите до 14 г. на Тенис Европа и ще бъде поставен под №1 в схемата. 

През тази година Иванов спечели титлите на два турнира от Тенис Европа проведени в България. Той триумфира на силния турнир от първа категория до 14 г. в Бургас и на турнира от трета категория до 16 г. на тенис център Санта Марина. Българинът спечели и трето място в първото издание в историята на турнира за юноши до 14 г. на Уимбълдън. В началото на годината Иван игра финал на турнира от Супер категория в Химки (Русия).

Иванов беше част от националния отбор за юноши на България до 14 г., който спечели седмо място на световното отборно първенство и трето място на европейското отборно първенство.

Иван Иванов е състезател на ТК "Супер Спорт", гр. Варна, а негов треньор е Кристин Грозданов.

Монте Карло ще бъде домакин за втора поредна година на Мастърс турнира за най-добрите юноши и девойки до 14 и 16 годишна възраст. Състезанието ще бъде предавано на живо и излъчено по националната телевизия на Монако.

Мастърс турнирите до 14 и 16 г. стартират през 1996 г. и са сериозен барометър за бъдещ успех. Бившите номер 1 в света Ким Клайстерс и Рафаел Надал спечелиха титлите съответно през 1997 и 2000 г., докато играчи като Анди Мъри, Александър Зверев, Симона Халеп и Белинда Бенчич са бивши медалисти.

През 2018 г. Пьотр Нестеров спечели титлата на Мастърса до 16 г. на финалите в Реджо Калабрия (Италия).