Наскоро оттеглилият се от тениса Роджър Федерер е отказал да има специална церемония в неговия град Базел на тенис турнира, който започва на 24 октомври. Той е мотивирал отказа си, че все още е твърде рано, след като се раздели емоционално с играта в Лондон на "Лейвър Къп" с мач на двойки, редом до Рафаел Надал. 

"Опитвам се да осмисля всичко, което стана в последно време. Честване за мен в Базел ще има много специално значение, но е още много рано след Лондон. Имам толкова невероятни спомени от турнира и искам той да продължи да бъде сред най-добрите в света", каза Федерер пред швейцарския вестник "Тагес Анцайгер".

Директорът на турнира Роджър Бренвалд съжали за решението на иконата, но бе принуден да го приеме. "Роджър Федерер е един от най-големите тенисисти в цялата история и имаше смисъл да го почетем на нашия турнир. Щяхме да се радваме да празнуваме с него заради всичките му успешни години тук, но разбираме, че той има нужда от повече време след края на великолепната му кариера", коментира той.