Три клуба от испанската Ла Лига излязоха с обща декларация срещу президента на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес. Това са Севиля, Валенсия и Виляреал, които публикуваха общата декларация от името на трите клуба в социалните мрежи.

Вестник "Ел Конфиденсиал" разкри по-рано през деня разменени съобщения на Рубиалес с баща му, в които президентът на федерацията пише: "Отборите, които не харесвам въобще, са Виляреал, Севия и Валенсия". Кореспонденцията разкрива още, че той не харесва президента на Севиля Хосе Кастро. 

Чрез декларацията трите клуба осъждат "сериозните презрения на Луис Рубиалес" и поискаха публично извинения и обяснения от Рубиалес, като изразиха опасения от влиянието, което той може да оказва върху развитието на първенството с назначението на футболните съдии.

"В разговорите той говори с такава обида, враждебност и арогантност към трите клуба. Това е недопустимо за човек, който заема толкова отговорна позиция и който трябва да се грижи еднакво за интересите на всички испански футболни клубове", се казва още в общата декларация.