Гарантиране на безопасността и сигурността на всеки, който изпълнява служебните си задължения е основен приоритет на държавата. Заради инцидента от миналата седмица имаме среща с таксиметрови бран, като бранш, който извършва обществен превоз, за да набележим конкретни мерки за гарантиране на тази сигурност.

Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев след среща с представители на таксиметровия бранш.

Министър Алексиев заяви, че  ще се въведе ясна система с паник бутони и видеорегистратори. "Те ще бъдат поставени както в таксиметровите автомобили, така и във всички превозни средства извършващи обществен превоз. Коментирахме и мерки за нерегламентираните превози", посочи министърът.

"В момента берем плодовете на години бездействие срещу агресията и пътното хулиганство. Това е един системен проблем, подценяван с години, в МВР имаме воля да се справим с него. Но това не е проблем само на МВР и трябва да бъдем подпомогнати в борбата си с него", посочи главният секретар на МВР комисар Петър Тодоров.

Според него с монтирането на видеорегистратори в таксиметровите автомобили ще помогне и за разкриване на други престъпления и нарушения на обществения ред, които попадат в обхвата им.