Представителят на футболния Левски Райко Якимов предложи двубоите от 1/16-финалите за Купата на България да се играят на 24 и 25 ноември, а 1/8-финалите - на 29 и 30 ноември. Това е продължение на думите от Станимир Стоилов, който смята, че ако има около 30 дни пауза около Мондиала в Катар, играчите ще могат да си починат, а такива като бразилците ще могат да се приберат в родината си.

"От редовния кръг в първенството, който се играе на 12/13 ноември до купата има 16 дни. Ако мачовете свършат до края на ноември, футболистите ще имат 30 дни почивка“, сподели Якимов.

"Във вторник има заседание на УС на Лигата, но подобно решение е свързано най-вече с календара на БФС и окончателното одобрение от страна на Изпълкома на БФС. На базата на предложението на Левски ще събера мненията на всички клубове. Нека всеки каже своята идеята. През УС на Лигата ще направим окончателно предложение към БФС. Може да има по-добър вариант от това, което сме избрали съвместно като вариант до момента“, разкри от своя страна председателят на ПФЛ Атанас Караиванов.

Последният кръг в Първа лига завършва на 14 ноември.