Плажът Копакабана в Рио де Жанейро и пристанището на Дубай в Обединените арабски емирства са сред 6-те места по света, които ФИФА обяви като домакини за провеждане на официални фен партита по време на Световното първенство по футбол в Катар.

Известният площад "Плаца де ла Република" в Мексико Сити, Anhangabau Valley в Сао Пауло (Бразилия) и централни нощни клубове в Лондон и Сеул (Южна Корея) също ще организират официални събирания за гледане на двубоите.

Събитията ще бъдат отворени само за хора, навършили законовата възраст за консумация на алкохол на местата, организирани съвместно от ФИФА и от дългогодишния спонсор на Световното първенство AB InBev, която произвежда марките Budweiser, Corona и Brahma.

Входът за някои празненства ще бъде безплатен, а за някои ще има входна такса", се казва в изявление на световната федерация.

ФИФА разкри и подробности за музикалните концерти, планирани в Катар по време на Мондиала от 20 ноември до 18 декември. Фестивалът за електронна музика "Aravia" ще се проведе в Доха, но цените на билетите не са посочени. 

Катар облекчи до известна степен ограниченията къде може да се консумира алкохол в емирството. Така бирите AB InBev да могат да се продават на официални фен партита и зони за гледане на мачове.