Националният селекционер на България по футбол Младен Кръстаич говори за Сръбския футболен съюз след жребия на квалификациите за Евро 2024 в Германия. В неделя "лъвовете" попаднаха в група "G" с отборите на Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва. По този повод той подчерта, че щабът му се старае да изгради отбор в дългосрочен и по-конкретно за 10 години напред във времето.

"Радвам се, че чрез футбола ще се върна в Сърбия. Групата е много атрактивна. Унгария е водач, играе хубав футбол, но за мен Сърбия е фаворит номер едно. Черна гора е винаги неудобен съперник. Литва може да обърка сметките. Ние формираме млад и амбициозен отбор в България и вярвам, че момчетата ще дадат своя максимум. Но наистина не е реално да говорим толкова напред във времето. Мачовете са чак през март догодина", каза Кръстаич.

"Сами знаете къде се намира България в последното десетилетие, но ние правим отбор, който ще играе в следващите десет години. И пак казвам, Сърбия е фаворит №1, а всички останали ще се борим. Никой не иска да му се падне Сърбия в група, защото играе добър футбол. 80% от сегашния състав бе формиран при мен, когато започнахме подмладяване. Този начин на работа налагам и в България, където смених 10 от старите играчи. Вкарахме свежа кръв, нещо, което продължи и Пикси в Сърбия. Колкото е хубаво, толкова е и лошо, че познавам сръбските национали. Зная какво е класата им. По-лесно е да ги разучим така в бъдеще", допълни специалистът.