Пеп Гуардиола, мениджър на Манчестър Сити, се изказа ласкаво за новата звезда на тима - Ерлинг Холанд

"Той е един от най-добрите. Работил съм с много, много добри нападатели и Ерлинг е един от тях", заяви Гуардиола на пресконференция преди сблъсъка от Шампионската лига срещу датския шампион Копенхаген.

"Той разбира бързо и е добър човек. Може да направи много за отбора. Говоря често за него, но понякога не трябва да го правя, защото числата показват всичко", категоричен е мениджърът на Сити. 

Ерлинг Холанд има 33 гола за Манчестър Сити в 12 срещи във всички турнири, което прави по средно над 2 гола на мач! Норвежецът има 15 гола във Висшата лига на Англия, подобрявайки куп рекорди, а в Шампионска лига е лидер при голмайсторите с 5 попадения в 3 срещи. 

Манчестър Сити може да подпечата мястото си във фазата на елиминациите с победа на стадион "Паркен" във вторник, след като взе максималните девет точки от първите си три мача.

"Вярно е, че има риск от умора. . . Утре(днес) ще взема решение за състава. Ще говоря с играчите, с лекарите и с физиотерапевтите, след което ще реша. Няма да подценявам Копенхаген. Ако нещата не вървят добре, няма да е защото не играем добре, а защото Копенхаген играе добре. Искаме да се класираме за осминафиналите и това ще се опитаме да направим . . . Имаме възможност да го направим утре (днес). В последните мачове играхме много добре. Засега съм повече от доволен", категоричен е Гуардиола