Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа остана доволен от показаният характер от нерговия отбор в дербите с ЦСКА-София, което спечели тима от Разград.

"Мисля, че демонстрирахме характер. Стъпихме на краката си, когато не се представяхме добре. Те са труден съперник, винаги когато се изправяме срещу тях. В началото на мача ние бяхме по-добрият отбор, но след това допуснахме някои тактически грешки, но това е дерби и има много емоции", заяви Шимунджа.

"Най-доволен съм от реакцията, която показаха моите футболисти. В хода на седем дни ще изиграем три много важни срещи за нашия сезон. В края на сезона е важно къде си, така че тогава ще мислим колко ключов е този успех. От всеки мач можеш да извлечеш поуки. Винаги можеш да си извадиш заключения. Важно е, че спечелихме дербито, ще мислим и за срещата с ХИК Хелзинки", поясни още наставникът на шампиона на България.

Победата изведе разградчани до второто място в класирането на Ефбет лига с 26 точки. ЦСКА-София вече са трети с 25. Първи са ЦСКА 1948 с 27 точки и два мача повече.